سنسور امرن

نحوه عملکرد سنسور القایی

نحوه عملکرد سنسور القایی

سنسور های القایی برای تشخیص فلزات استفاده میشوند و عمدتا در خط تولید در مکان هایی که حرکت وجود دارد برای تشخیص رسیدن به نقطه ای خاص استفاده میشوند. این سنسور ها دارای اشکال متعددی مانند مکعبی , استوانه ای و یو شکل هستند. اما شکل استوانه ای آنها متداول تر است. فاصله این سنسور ها از چند میلی متر تا نهایتا چند سانتی متر است. این سنسور های دارای قطرهای متنوعی هستند که غالبا با افزایش اوج برد دید آنها نیز افزایش پیدا میکند. سنسور القایی از خاصیت میدان مغناطیسی برای تشخیص فلزات استفاده میکند.

 

1# سنسور E2A :

سنسور القایی E2A جز پرمصرف ترین سنسور موجود در بازار است که سنسور DC سه سیمه است که در خروجی خودش دارای سه رنگ سیم آبی , قهوه ای و مشکی است.

سنسور القایی E2A

2# نحوه سیم بندی و خروجی سنسور القایی :

این سنسور ها دارای دو نوع npn و pnp هستند به همین ترتیب نحوه سیم بندی ما را متفاوت میکنند.

سیم بندی آنها به نحوی انجام میشود که سیم های قهوه ای , ابی و مشکی , تغذیه مثبت و منفی که منفی به رنگ آبی و مثبت به رنگ قهوه ای وصل میشود و نوع یا ولتاژ خروجی را در پایه مشکی و آبی در حالت pnp , npn بین پایه های قهوهای یا تغذیه مثبت و مشکی خواهیم داشت.

این سنسور , سنسور pnp است. این مدل سنسورها قطر ها و برد های دید مختلفی دارند.

نوع این سنسور ها را Proximity یا مجاورتی میگویند بدین معنا که تماسی با قطعه ندارند و جسم را تشخیص میدهد.

از لحاظ ولتاژی با استفاده از یک مولتی متر میتوان آن را در حالت ولتاژی قرار داد و نتیجه را دید.

در اتصال pnp خروجی را باید از پایه های منفی تغذیه و مشکی بگیریم.

در حالت npn از پایه مشکی و آبی استفاده نمیکنیم از پایه مشکی و قهوه ای برای گرفتن ولتاژ خروجی استفاده میکنیم.

نحوه سیم بندی سنسور القایی

#2-1 این سنسور های دونوع دارند :

  • کابلی
  • Connector
 
 

#3 تفاوت بین اتصال npn و pnp در سنسور های القایی :

یکسری سنسورهایی که با آنها کار میکنید دارای اتصال فیزیکی سه سیمه DC هستند و دارای دو نوع pnp و npn هستند. در هریک وضعیت سیم بندی متفاوتی را خواهیم داشت. این اتصال ها دارای سه سیم هستند که میتوانند به رله ها , کنتاکتورها , plc ها و درایو ها متصل شوند.

این را هم ببینید
مشخصات سنسور التراسونیک

به عنوان مثال :

یک کنتاکتور با ولتاژ تحریک ورودی 24 ولت نیاز به دو اتصال مثبت و منفی DC در بوبین دارد تا بتواند یک موتور را روشن کند. در این مثال یک سنسور القایی سه سیمه اینکار را انجام میدهد. به صورت استاندارد سنسورهای سه سیمه دارای سه رنگ : آبی – تغذیه منفی قهوه ای – تغذیه مثبت مشکی – خروجی سنسور

#3-1 اتصال pnp سنسور القایی :

در اتصال pnp بار مثبت از داخل سنسور عبور کرده و به پایه مشکی خروجی میرسد. در این اتصال سیم مشکی را به پایه مثبت کنتاکتور و سیم آبی را به پایه منفی کنتاکتور متصل میکنیم بنابراین در زمان حضور جسم مقابل سنسور بوبین تحریک شده و کنتاکتور موتور را روشن میکند.

#3-2 اتصال npn سنسور القایی :

در اتصال npn بار منفی از داخل سنسور عبور کرده و به پایه مشکی خروجی میرسد. در این اتصال سیم مشکی را به پایه منفی کنتاکتور و سیم قهوه ای را به پایه مثبت کنتاکتور متصول میکنیم.

 

میتوانید برای اطلاعات بیشتر ازمحصولات آلینداس و دیدن انواع سنسورها با ما در تماس باشید مشاورین ما در ساعات اداری پاسخگوی سوالات شما هستند . شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را جهت بهبود کیفیت شرکت آلینداس با ما اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *